Polly kladdkaka

Till en rund form ca 18-20 cm:

Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker ( Vispa inte )
Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser, och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i ca 15- 20 minuter.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dock tog jag bara en vanlig visp och rörde i ägg och socker smeten tills den var jämn, alltså inte porös, bara blandad. Sen rörde jag först i smöret och sen dom torra ingredienserna och det gick bara bra. Jag tryckte inte i pollysarna när jag redan "klickat" ut smeten i formen utan jag hällde det i smeten och rörde om sen hällde jag smeten i formen. HAHA det låter som jag gjort allt emot som man skulle göra, men resultatet blev ju bra iaf! Hittade receptet på Pernilla Wahlgrens blogg ;p


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen