Morotskaka

Ingredienser:
2 ägg
3dl socker
3dl rivna morötter
1dl rapsolja
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kanel
1tsk salt
3dl vetemjöl
 
Glasyr:
50g smör
100g philadelphiaost
2dl florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24cm i diameter.
2. Vispa äggen & socker pösiga. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel & salt med mjölet och rör sedan ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60min.
4. Rör ihop alla ingredienser till glasyren till en jämn smet, bred sedan över den kallnade kakan.

Jag valde att ha i kardemumma också, nästan en tesked sedan kollade jag med en sticka om kakan var färdig efter 45min och det var den men det är nog olika för olika ugnar men man kan kolla efter den tiden.
Utan att överdriva är det här den godaste morotskaka jag ätit, hittat bästa receptet!
Bilden under har jag gjort ett spindelnät av mörk choklad men om det inte är halloween är det inte nödvändigt ;)
Källa: http://www.tasteline.com/Recept/Oskars_Morotskaka

Kommentarer
Postat av: Linnea Queenlord

Den va jätte god! Fin också! Men spindeln va läbbig 😖😂

Svar: hihih taack😉
None None

2015-11-08 @ 15:55:54
URL: http://linneaqueenlord.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen