tisdag

En månad kvar till julafton, massa snö(som håller på att smälta bort men ändå), handlat de mesta julklapparna, julpyntat rum, julmust, lussekatter, glögg osv. Jag är i full christmas spirit och längtar bara tills alla andra också är det så jag får se massa julpynt!
Imorgon ska vi lyssna på föreläsningar hela dagen på iksu sport och på torsdag kväll åker vi till Stockholm för att gå på hälsomässan, wiih! :D

juuuul

Sorry för brusiga bilder men här har ni lite detaljer i mitt julpyntade rum! :)
 

Fredag

Det kändes bra på anatomi provet och jag kan nu även titulera mig som styrketräningsinstruktör! Längtar tills man får diplomet hehe. Har även blivit värsta vinterlandet i vindeln så det är huur fint som helst och just nu är det snöstorm här hemma också så det kanske blir nån vinter här också får man hoppas! Har även köpt mer än hälften av alla julklappar och slagit in några och helgen blir det lussebak och julpynta det sista i mitt rum eftersom jag är borta 3 advent så jag tar vara på juletiden! :)

Torsdag

Var ett tag sen jag bloggade men vardagen rullar på som vanligt, förra veckan var vi på universitetet hela veckan och lyssnade på föreläsningar om psykisk ohälsa, väldigt intressant faktiskt! Nu i veckan har vi mest förberett oss på anatomi prov och styrketräningsinstruktör examination som båda sker nästa vecka, vi hoppas på det bästa!

Morotskaka

Ingredienser:
2 ägg
3dl socker
3dl rivna morötter
1dl rapsolja
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kanel
1tsk salt
3dl vetemjöl
 
Glasyr:
50g smör
100g philadelphiaost
2dl florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24cm i diameter.
2. Vispa äggen & socker pösiga. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel & salt med mjölet och rör sedan ner i smeten.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60min.
4. Rör ihop alla ingredienser till glasyren till en jämn smet, bred sedan över den kallnade kakan.

Jag valde att ha i kardemumma också, nästan en tesked sedan kollade jag med en sticka om kakan var färdig efter 45min och det var den men det är nog olika för olika ugnar men man kan kolla efter den tiden.
Utan att överdriva är det här den godaste morotskaka jag ätit, hittat bästa receptet!
Bilden under har jag gjort ett spindelnät av mörk choklad men om det inte är halloween är det inte nödvändigt ;)
Källa: http://www.tasteline.com/Recept/Oskars_Morotskaka

Halloween

Lördagen blev hur kul som helst faktiskt! Jag, Linnéa och Pontus åkte till Hällnäs där Erik styrde fest och det var även många fler där. Han hade verkligen lagt ner sin själ och gjort en hjärntårta(helt själv!), vattenmelon jelly(ni vet sånt man ser på fb), vanlig vattenmelon med sprit i, olika jellyshots, och även sprit gummibjörnar som jag gillade faktiskt! Jelly sakerna gillar jag dock inte konsistensen på hehe.. Sen fanns det såklart massa snacks, så jävla skönt att äta när man dricker, får alltid bästa fyllorna då! Sen dagen efter städa vi upp allt skit haha och alla mådde bra, ingen hade spytt eller nått så en riktig lyckad fest blev det!
(Min morotskaka va inte lika läskig men sjukt god!)

november (JUUUUL)