Saffranssockerkaka

Ingredienser:
2 dl socker
2 ägg
1g saffran (2 pkt)
175g smält smör
1.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Låt saffranet dra i sprit en stund innan bakning.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och häll sedan ner mjölken och saffranet i smöret. Blanda ner i äggsmeten.
4. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda sedan till en slät smet.
5. Smörj och bröa en sockerkaksform, jag använde ströbröd och häll i smeten.
6. Grädda längst ner i ugnen i ca 40min.
Ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen