Saffranssockerkaka
Ingredienser:
2 dl socker
2 ägg
1g saffran (2 pkt)
175g smält smör
1.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Låt saffranet dra i sprit en stund innan bakning.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och häll sedan ner mjölken och saffranet i smöret. Blanda ner i äggsmeten.
4. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda sedan till en slät smet.
5. Smörj och bröa en sockerkaksform, jag använde ströbröd och häll i smeten.
6. Grädda längst ner i ugnen i ca 40min.
Ät och njut!
November
Träffat gamla klasskomisar från hälsopedagog, njutit av snön, köpt och slagit in alla julklappar, ätit årets första julbord, besiktigat bilden, funnit julkänsla och hoppas så mycket att snön håller till jul♥