Smulpaj med blåbär
Ingredienser:
ca 250 g (3-4 dl) blåbär
1 msk vetemjöl
2-3 msk strösocker
Smuldeg:
2 tsk vaniljsocker
3 msk strösocker
1 dl kokosflingor eller 1 dl havregryn
3.5 dl vetemjöl
150 g smör
Gör så här:
1. Ta fram smöret och låt bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg blåbären i en pajform och strö över vetemjöl och strösocker.
3. Blanda vaniljsocker, strösocker, kokosflingor/havregryn och vetemjöl. Skär smöret i små bitar och lägg i.
4. Finfördela smöret med fingertopparna till en smuldeg eller använd elvisp.
5. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter.
6. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
Vi hade kokosflingor ist för havregryn och det blev riktigt gott!
Kommentarer
Trackback